Magyarországon egyedülállóan: igazolt hatóanyag bejuttatás

Valódi eredményekre vágysz a kozmetikai kezeléseid során? A Meso Laser jelenleg az egyetlen olyan fókuszált elektroporációs készülék Magyarországon, amelynek hatékonyságát független kutatói hatástanulmány igazolja.

2017 januárjában független kutatói hatástanulmány készült a Meso Laser készülékről, amely kifejezetten a hatóanyagok bőrbe juttatását vizsgálta. A készülék működése közben folyamatos bepillantást nyerhettünk a bőr alá, és bebizonyosodott, hogy a Meso Laser hatóanyag beviteli technológiája megkérdőjelezhetetlen. Tudtunkkal Magyarországon ez az egyetlen készülék, amely ilyen igazolással rendelkezik!

Tudományos háttér – JenLab GmbH

A rendkívül költséges és bonyolult vizsgálatot Németországban végezték el, a jénai és saarbrückeni egyetemek kutatóinak szoros együttműködésével. A kutatás helyszíne a JenLab GmbH volt, a jénai egyetem orvosi karának high-tech laboratóriuma. Az itt alkalmazott multiphoton-tomográf készülék lehetővé tette a többdimenziós mikroszkópikus képalkotást a bőr különböző mélységeiben.

Az „in-vivo mikroszkópia” lényege, hogy a legmodernebb lézerszkennelő technológia segítségével valós idejű képet kapunk a bőr mélyebb rétegeiről, rendkívül nagy felbontásban. Ezt az eljárást az orvostudományban, bőrgyógyászatban is rendszeresen alkalmazzák, többek között a bőrrák korai felismerésére, vagy gyógyászati és gyógyszer hatóanyagok bejutási mélységének ellenőrzésére.

A vizsgálat eredményei

A hatástanulmány során három különböző Age Attraction terméket juttattak be a bőrbe a Meso Laser fókuszált elektroporációs technológiája segítségével: Hyaluron szérumot, Youthing Elixir C-vitamin komplexet és Niacinamid ampullát. A hatóanyagokat a vizsgálat előtt fluoreszkáló anyaggal színezték meg, hogy pontosan nyomon követhető legyen az útjuk a bőrben.

A vizsgálat mindhárom esetben látható és pozitív eredményt hozott: a hatóanyagok sikeresen átjutottak a bőr felső védőrétegén: a stratum corneumon. 10 perc után pedig már a stratum spinosumban is kimutatható volt a jelenlétük (lásd képek), ami azért fontos tény, mert ott már érvényesül a bőr úgynevezett gyűjtő funkciója, mely a hatóanyagokat még mélyebb rétegbe képes tovább szállítani. Olyan rétegbe, ahol már tartósan és intenzíven kifejtheti az adott összetevő az erőteljes anti-ageing vagy gyulladáscsökkentő hatást.

Rendkívül fontos eredmény ez, ugyanis más kozmetikai készülékek (ultrahang, iontoforézis, galván, rádiófrekvencia, tű-nélküli mezoterápia, hagyományos elektroporáció) nem rendelkeznek azzal a high-tech technológiával, ami alkalmassá teszi őket arra, hogy a készítményeket akár csak a stratum corneumon is keresztül juttathassák. 

Összességében tehát beigazolódott, hogy a Meso Laser fókuszált elektroporációs technológiája képes bejuttatni a hatóanyagokat a mélyebb sejtrétegekbe is. Mindezt a bőr sérülése, károsodása vagy irritációja nélkül, ezért az arc érzékeny területein is hatékonyan, biztonságosan alkalmazható, és eredményes kezelések végzését teszi lehetővé. Éppen ezért nem mindegy, hogy a mezoterápiás kezeléseket milyen készülékkel végzik. A többi mezoterápiás készülék kapcsán ugyanis semmilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre a hatóanyag tényleges bejutásáról, ennek ellenére ugyanannyiba kerül egy kezelés ezekkel a készülékekkel is, mint a Meso Laser igazolt hatékonyságú készülékével. 

Menj biztosra te is!

Válasz kezeléseidhez hitelesített Meso Laser kozmetikust, hogy az eredmény valóban hatékony és tartós legyen. Ne dőlj be a hamis mezoterápiás kezeléseknek, hiszen hatásukat semmi nem igazolja, és legtöbbjük szinte teljesen alkalmatlan valódi anti-ageing kezelésre. Hitelesített kozmetikusaink kizárólag Age Attraction hatóanyagokkal dolgoznak, ugyanis ezeket a hatóanyagokat kifejezetten úgy alkották meg, hogy alkalmasak legyenek a Meso Laser készülékkel történő mély hatóanyagbevitelre. Más hatóanyagok bevitele a Meso Laser készülékkel szabályellenes és káros hatással is lehet a bőrödre. Partnereink (hitelesített kozmetikusaink) partnerszerződéssel rendelkeznek, melynek megszegése szigorú jogi következményekkel jár. Ez garantálja számodra a kötelezően betartandó protokoll kezelések minőségi garanciáját. 

KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK