PURE PEPTIDES - Peptid intenzív szérum

PURE PEPTIDES - peptidszérumunk a bőr maximális megújulását biztosítja. A peptidek igazi nagyágyúnak számítanak a mimikai ráncok kezelésében. Az aminosavakból kifejlesztett bioaktív fehérje építőkövek igazi őstehetségnek bizonyulnak, mivel képesek a bőr látható megfiatalítására átprogramozni a szervezetet.

Egyedülálló módon mozgósítják a bőr önjavító mechanizmusait, rendkívül hatékonyan serkentik a kollagéntermelést, a sejtek vitalitását és regenerálódását, így segítve a bőr "belülről kifelé" történő feltöltését, saját folyamatain keresztül. Számos klinikai vizsgálat bizonyítja ezen innovatív fehérjeépítő blokkok rendkívüli hatékonyságát.

A PURE PEPTIDES megalkotásánál nem elégedtünk meg egyetlen peptiddel, ugyanis egyből a három leginnovatívabb és leghatékonyabb peptidet választottuk ki a szuper-szérumunk kvintesszenciájaként. A parazsázsa növény, ránctalanító hatóanyagával (a jelző peptidhez hasonlóan működik), a bőrápolás specialistájaként, a niacinamid 5 az 1-ben szuper hatóanyagként, a hyaluronsav és a vörös alga pedig nemes hidratálóként támogatják a bőrt.

 

TISZTA PEPTIDEK A TÉRFOGATVESZTÉS ÉS A RÁNCOK ELLEN

A PURE PEPTIDES-ben minden egyes peptid hatóanyagot magasabb koncentrációban használtunk, mint a hatékonysági vizsgálatokban, a receptúrát pedig szinergikus konstellációban alkottuk meg oly módon, hogy a szérum hatása a maximális bőrmegújulást biztosítsa.

 

PEPTID FORMULA A KOLLAGÉNKÉPZÉSÉRT ÉS A RÁNCTALANÍTÓ HATÁSÉRT

A kollagénképződés támogatására a két legfejlettebb szintetikus jelátviteli peptid, a palmitoil-tripeptid 38 és a palmitoil-tripeptid 5 peptid kombinációját használtuk.

A hatékonyság érdekében sikeres ránctalanító hatóanyagainkra támaszkodunk, az Argireline és a Parazsázsa–verhetetlen párosára.

  • Palmitoil-tripeptidek 38

A palmitoil-tripeptid 38 (Matrixyl synthe'6) egy szintetikus szignálpeptid, olyan hírvivő molekulákat (más néven matrikineket) utánoz, amelyek változásokat idéznek elő a bőr mátrixában. Bizonyos értelemben, ha egy ráncot nézünk, a fibroblasztok felismerik a mátrixokat, és megkapják a jelet az új mátrixanyag előállításához. Az új makromolekulák szintézisével a mátrix sűrűsége nő, a ráncok „belülről töltődnek fel”.

  • Palmitoil-tripeptidek 5

A Palmitoyl-Tripeptide 5 a kollagénépítés egyik legfontosabb hatóanyaga is, csökkenti a ráncokat és vonalakat, javítja a bőr rugalmasságát. A Palmitoyl-Tripeptide 5 stimulálja a kollagén (I. és II. típus) és a fibronektin termelését a növekedési faktor (TGF-ß) stimulálásával.

  • Acetil-hexapeptid-8

Szignálpeptidként a legtisztább Argireline nagy dózisban elnyomja a neurotranszmitterek átvitelét az izomsejtekbe, lazító hatású, segít csökkenteni a ráncokat.

  • Acmella Oleracea kivonat

A parazsázsa emellett gyógynövényből készült, különösen gyorsan ható ránctalanító hatóanyag, amely közvetlenül a ráncképződésért felelős mechanizmusokra hat.

 

MITŐL ENNYIRE EGYEDÜLÁLLÓAK A PEPTIDEK A KOZMETIKAI HATÓANYAG-KUTATÁSBAN?

A peptidek a szervezetünk saját 20 aminosavából fejlődnek ki, amelyekből fizikai rendszerünk az életkor előrehaladtával hiányt szenved. A peptidekkel kapcsolatos kutatások érdekessége, hogy célzottan fejlesztik ki őket a szervezet bizonyos sejtszintű folyamataira, például a ráncok kialakulásának visszafordítására.

A peptidkutatásban ez valahogy így néz ki: A TGF-ß (transzformáló növekedési faktor) növekedési faktor a bőrmátrix egyik legfontosabb szabályozója. Maga a növekedési faktor egy nagyobb fehérjemolekula, amely nem tud behatolni a bőrbe, ezért a peptideket úgy tervezték, hogy a sejtfolyamatokon keresztül stimulálják a növekedési faktort.

Az újabb szintetikus peptidekkel kapcsolatban nagyon fontos megemlítenünk, hogy kis méretűek, ezért könnyedén be tudnak hatolni a bőrbe és mindenekelőtt azt, hogy bioaktívak, illetve bioaktívak is maradnak.

A peptidekkel kapcsolatos tudományos vizsgálatok következetesen lenyűgöző eredményeket mutatnak a kollagén mennyiségének növelésében és a ráncok mélységének ezzel összefüggő fontos csökkentésében, ami főként kívülről érzékelhető. De a bőr minősége is láthatóan javul. Néhány rövid tanulmányi eredmény a következőket mutatja:

  • Palmitoyl Tripeptide 38: Számos független tanulmány bizonyítja a kollagén jelentős növekedését 2 hónapos alkalmazás esetén, valamint a ráncok kerületének és mélységének 31%-os és 16,3%-os, illetve 21,1%-os és 15%-os csökkenését.
  • Palmitoil-tripeptid 5: In vitro vizsgálatok 120%-kal magasabb kollagénszintézist mutatnak, mint a standard TGF. Egy másik klinikai vizsgálat a ráncok mélységének látható csökkenését mutatja.
  • Argireline: A Lipotec saját tanulmánya megerősíti a ráncok mélységének csökkenését.
  • Parazsázsa: A gyártó saját, önkénteseken végzett vizsgálata szintén a szarkaláb ráncok jelentős csökkenését mutatja.

A PURE PEPTIDES-ben az egyes peptidesszenciák esetében valamivel magasabb koncentrációkat is megkockáztattunk, így kíváncsiak lehetnek az eredményekre.

Tanulmányok kimutatták, hogy a kozmetikai készítményekben lévő peptideket a bőr nagyon jól tolerálja. A peptidkészítmények például niacinamiddal és antioxidánsokkal együtt sokkal hatékonyabbak és jobban tolerálhatók a bőr számára, mint például a legmagasabb dózisú A-vitamin.

Kitérő: És végül, de nem utolsósorban, a kollagénitalok étrend-kiegészítőivel összehasonlítva, ahol a természetes kollagént állatokból nyerik ki és a táplálékkal metabolizálják (ami azt jelenti, hogy a hatékonyság bizonyítéka még a gyártók részéről is általában meglehetősen kétséges), a peptidek vizsgálati anyaga sokkal megalapozottabb, ahogyan a hatásmechanizmus tudományos jellege is.

 

A PEPTIDEK MEZOELEKTROPORÁCIÓHOZ IS IDEÁLISAK

A peptidek egyébként ideálisak az olyan apparatív kezelésekhez is, mint a mi mezo-elektroporációnk. Maguk a peptidek nagyon kicsik, és könnyedén behatolnak a bőrbe, elektroporációval történő sikeres felszívódásukat vizsgálatok is bizonyították.

 

A PEPTIDEK HATÉKONYAN ELLENSÚLYOZZÁK A BŐR ÖREGEDÉSÉT

A bőr öregedése elsősorban egy olyan folyamat, amelynek során a bőr elveszíti képességét a szerkezeti integritásának fenntartására, tápanyagellátására, regenerálódására és javítására. E változások következtében a bőr vékonyabbá, petyhüdtebbé válik, és veszít rugalmasságából.

A rugalmasság elvesztése továbbiakban megereszkedett bőrt, vonalakat és ráncokat, a szem alatti táskákat és az öregségi foltok nemkívánatos megjelenését idézi elő.

A kollagén vesztés leginkább 25 éves kortól figyelhető meg (ekkor érdemes elkezdeni a C-vitamin szérum használatát). Különösen a 40-45. életévtől kezdve a kollagénveszteség tovább fokozódik, évente a kb. 2-3%-a elvész.

A kozmetikai hatóanyagok kutatása általában a megelőzés és a korrekció között mozog. A megelőzés ideális ahhoz, hogy a bőr öregedésének jeleit a jövőben minimálisra csökkentsük, amikor azonban ez már nem lehetséges, olyan hatóanyagokra lesz szükségünk, amelyek lehetővé teszik a folyamatok korrekcióját és ideális esetben a visszafordítását.

A hyaluronsavas töltőanyagokkal végzett arcfelvarrásként végzett bőrfeltöltés vagy botolinum toxin injekció nem változtatja meg jelentősen a bőr többrétegű funkcióit és a hozzá kapcsolódó bőrszerkezetet és arcszínt. Ezen a nagyon fontos ponton a helyileg alkalmazott hatóanyag-készítmények sokkal célzottabban hatnak a dermisz és epidermisz többrétegű folyamataira, így pozitívan befolyásolva a bőr megjelenését és ragyogását.

Az én szememben a "töltőanyagos" módszer inkább egyfajta "helyreállítás", ami gyakran nem tűnik túl természetesnek, míg az alkalmazott peptidkozmetikumokkal inkább a bőr saját folyamatain keresztül, lényegében "belülről kifelé" próbáljuk felépíteni a bőrt, hogy egészséges és fiatalos maradjon.

A ráncok mindig a bőr öregedésének első látható jelei, de az öregedési folyamat mellett más tényezők, például az UV-sugárzás és az izomösszehúzódás is szerepet játszanak.

 

A PURE PEPDITES-szel egy olyan igazi power-szérumot fejlesztettünk ki, amely mindenekelőtt a térfogatvesztésért és a ráncképződésért felelős mechanizmusok ellen hat egyszerre.

Természetesen nagyon örülünk, hogy a PURE PEPTIDES-szel újabb csúcsterméket hoztunk létre a szépségtudatos nők számára – a hatása garantált.