Niacinamid: titkos fegyver a ragyogó szépségért

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a niacinamid valódi csodaszernek számít a bőrápolásban. Tudj meg többet erről a lenyűgöző hatóanyagról!

A niacinamid, más néven B3 vitamin egy nélkülözhetetlen tápanyag a szervezeted egészséges működéséhez. Az emésztőrendszer, az idegrendszer és az agy megfelelő működésében is fontos szerepet játszik. Mindemellett pedig rendkívül pozitív hatással van a bőröd szépségére is.

Mára már számos kutatás bizonyította, hogy a niacinamid rendszeres alkalmazásával fantasztikus eredményeket érhetünk el a szépségápolásban. Most megosztjuk veled a 7 legfontosabb érvet, amiért mindenképp érdemes beépítened a niacinamidot a mindennapi bőrápolásba.

7 érv, amiért a bőrödnek szüksége van niacinamidra:

1. Intenzív anti-ageing hatás

A niacinamid serkenti a kollagén termelődését, ami elsődleges szerepet játszik a bőr fiatalságának megőrzésében. Rendszeres alkalmazásával bizonyítottan csökkennek a ráncok, valamint kisimultabb és rugalmasabb lesz a teljes arcbőröd.

2. Üde és ragyogó arcszín

Míg a legtöbb antioxidáns abban segít, hogy csökkentse a szabadgyökök sejtkárosító hatását, addig a niacinamid ennél is tovább megy egy lépéssel: képes visszafordítani a már bekövetkezett károsodás látható jeleit is. Erős antioxidáns hatása mellett segít, hogy az oxidatív stressz hatására fakóvá és élettelenné vált bőröd újra feltöltődjön energiával.

3. Növeli a bőröd természetes immunitását

A bőrödben található úgynevezett Langerhans immunsejtek feladata, hogy megakadályozzák az idegen anyagok bejutását a szervezetedbe. Erős napsugárzás vagy leégés hatására azonban ezek a sejtek ideiglenesen leállnak, és nem védik tovább a bőrödet a káros hatásoktól. A niacinamid képes arra, hogy ezt a védelmi vonalat megerősítse, ezzel növelve a bőröd természetes immunitását.

4. Megakadályozza a kiszáradást

A rugalmas és hidratált bőrhöz a felhám védőrétegének tökéletesen kell működnie. Ennek a rétegnek a feladata ugyanis, hogy bent tartsa a szükséges nedvességet. A niacinamid serkenti a keramid termelést, ami ennek a védőrétegnek az alapját képezi, ezáltal erősíti azt, és megakadályozza a bőr kiszáradását.

5. Csökkenti a pirosodást és az irritációt

A megerősödött védőréteg hatására a bőröd a külső hatásokkal szemben is sokkal ellenállóbb lesz. A niacinamid rendszeres alkalmazásával tehát javul a bőröd védelmi struktúrája, és nem alakul ki olyan könnyen pirosodás vagy irritáció.

6. Normalizálja a faggyútermelést

A bőröd természetes egyensúlyának helyreállításával a túlzott faggyútermelés is megszűnik. Ha zsírosodásra hajlamos a bőröd, akkor a túlzásba vitt tisztítás helyett (ami csak fokozza a problémát) próbálj ki egy niacinamid alapú kúrát, hogy hosszú távon orvosolni tudd a problémát.

7. Csökkenti a hiperpigmentációt

A niacinamid leállítja azt a folyamatot, amikor a melanociták (pigmentsejtek) a bőrfelszínre vándorolnak, ezáltal megakadályozza, hogy egyenetlen pigmentfoltok alakuljanak ki a bőrödön. Emellett a már kialakult pigmentfoltok halványításához és az egyenletes bőrszín eléréséhez is a niacinamidos kezelés a leghatékonyabb eljárás.

Niacinamidos Age Attraction termékek a hatékony otthoni bőrápoláshoz: