Király Zita - Év szalonja 2016

Ha kíváncsi vagy a siker titkára...


"Utólag nagyon sajnálom hogy nem gyűjtöttem össze azt a sok-sok köszönő visszajelzést amit a vendégektől kaptam a lézeres kezeléseket követő napokban."

 

Mikor és milyen megfontolásból döntöttél úgy, hogy kozmetikát nyitsz?
1989-ben nyitottam első kozmetikámat közvetlen szakmunkásvizsgáimat követően.Szerettem volna a saját utamat járni, saját elképzelésekkel.
 
Mi az az út amit az első perctől követsz?
Kezdetektől fogva nyitott vagyok az új eljárásokra, ez tudott előre vinni a pályámon.
 
Hogyan választod ki azokat az alapanyagokat amelyekkel dolgozol, hogyan derül ki számodra, hogy a tégelybe zárt ígéretnek mennyi a valóságalapja?
Nagyon sok terméket kipróbáltam a hosszú évek alatt, fontos volt a hatékonyság mellett az, hogy a bőrrel minél tökéletesebben kompatibilisek legyenek a használt kozmetikumok és hogy a vendégek is szívesen használják otthoni ápoláshoz. Ha ez utóbbi nem valósult meg, továbbléptem. Számomra nagyon fontos a rendszerben történő ápolás.
 
Mikor és milyen módon ismerted meg az Age Attraction kozmetikai termékcsaládot?
Az Age Attraction első szakmai magazinja talán 5 évvel ezelőtt került először kezembe. Nagyon alaposnak éreztem szakmailag és felkeltették érdeklődésemet a gépek is.

Milyen információk segítették a döntésedet?
Az Age Attraction magazinban mindig elolvastam a kolleganők tapasztalatait és akkor már nagyon vártam hogy a saját bőrömön is érezzem a kezelés pozitív hatásait, ezért bejelentkeztem egy próba kezelésre.

Miért döntöttél a Meso I Laser és a CW Laser alkalmazása mellett?
Mikor megismertem a Mezo a I Laser készüléket, már rendelkeztem a kozmetikámban mezoterápiás készülékkel, ezért kicsit vacilláltam hogy megvegyem-e  ,,csak” a lézer miatt a készüléket. A próbakezelés eldöntötte ezt a kérdést, mind az anyagok, mind a készülék meggyőzött.
A CW lézert kicsit később vásároltam meg. Ez egy hiánypótló kezelés volt. Nagyon sok vidékről, külföldről hazalátogató vendégem van, akik nem tudnak emiatt kúrákra bejelentkezni, nekik egy egyszeri, látványos és tartós eredményt hozó kezelésre volt/van szükségük. Ez döntött a CW lézer mellett.
 
Mit jelent vendégnek, szakembernek és vállalkozónak az Age Attraction orvoskozmetikai termékcsalád, a Meso I Laser valamint a CW Laser alkalmazása?
A lézeres kezelések bevezetése egy új korszak a kozmetikámban. A kezelések nagyon látványosak és hosszantartó eredményeket hoznak, több problémát kezelhetnek egyszerre . A vendégeknek örömet okoz hogy fájdalommentesen érhetünk el szép eredményeket a bőrön megtartva természetes vonásainkat. A kozmetikusnak szintén öröm hogy a vendégek elégedetten távoznak a szalonból. Utólag nagyon sajnálom hogy nem gyűjtöttem össze azt a sok-sok köszönő visszajelzést amit a vendégektől kaptam a lézeres kezeléseket követő napokban.

Sikeres, tudatos, hatalmas vendégkörrel jelentkező szakember vagy. Mit gondolsz, azok a vendégek akik hozzád járnak, miért választanak téged?
Az, hogy miért engem választanak csak Ők tudnák megmondani. Mi már egy nagy család vagyunk, vendégeim döntő többsége egy-két évtizedes vendégem , együtt jártuk be az utat. Az biztos, hogy aki megadja nekem a bizalmat hogy rám bízza a bőrét,a legjobbat próbálom adni, addig keresek, kutatok, míg a kozmetika adta lehetőségek közül ki nem hozom a bőrükből a legjobbat! A kezeléseken kívül nagyon fontos hogy mindig egy vendég van a szalonban, az az idő csak az övé!
 
Felelősség teljes munkát végzel,hogy készülsz fel a kezelésekre?
Minden vendégről nyilvántartást tartok és szeretem ha pár nappal a kezelés után visszajelzést küldenek. Így nyomon tudom követni melyik kezelés, hatóanyag összetétel volt a legeredményesebb. A kezelések előtt átfutom a kartont, ha megérkezik a vendég megbeszéljük mit látok, mire van szüksége.

Mi volt a pályafutásod során a legnagyobb kihívás? 
Nem tudnék egyet kiemelni. Folyamatos kihívás ez a szakma, olyan ütemben fejlődik. Nagyon körültekintőnek kell lenni új anyag vagy gép vásárlásakor. Mindenki a legjobbat szeretné kihozni a kezelés során, de a szakma fejlődésével egyre több utánajárást is is igényelnek az új eljárások. Alaposabb kikérdezést igényel a vendégtől kontraindikációk terén, mert az nagyon fontos, mindennél fontosabb, hogy soha nem ártsunk a kezeléssel!
 
Beszélhetünk a kozmetikában trendekről, ha igen a kozmetikus mennyire képes ezt írányitani, formálni? 
Én alapvetően az anti-age kezelésekre vagyok beállva, a trendek terén is ez irányú az érdeklődésem. Nem akarok mindent bevezetni ami trendnek számít, és ezt tudják is a vendégeim. Fizikai képtelenség mindennel foglalkozni, de amit kiválasztok és bevezetek, azt maximális odafigyeléssel végzem. Nem  csinálok belőle problémát ha általam nem végzett trendi dologra más kozmetikát keres fel a vendégem, sőt segítem az eligazodásban. Természetesen ezek nem arckezelések.
 
Szerinted mi a kozmetikus legfontosabb feladata, ha nevezhetném így küldetése?
A kozmetikus küldetése hogy a hozzá betérő vendég bőréből a lehetőségei adta legjobbat hozza ki!
 
Elegendő az, ha a kozmetikus jó szakember vagy üzletasszonynak is jó kell, hogy legyen?
A kettő kombinációja a legszerencsésebb!
 
Milyen tanácsot tudnál adni a kozmetikust kereső vendégeknek?
Olyan kozmetikust válasszanak akitől nem csak egy arckezelést, hanem törődést is kapnak! Ez már eldönthető az első kezelés megbeszélésekor!