A lézer forradalma

A lézeres technológiák jelentik a kozmetikai ipar jövőjét. De mit tudnak, amit más készülék nem? Hogyan működnek pontosan, és milyen hatással vannak a bőrödre? Tudj meg mindent a jövő kozmetikai kezeléseiről!

Közel 50 éve jelent meg az első orvosi tanulmány arról, hogy a kis dózisú lézersugárzás pozitív biológiai hatással van a bőr állapotára. Gyógyító és fájdalomcsillapító hatása miatt először a bőrgyógyászatban kezdték alkalmazni, nehezen gyógyuló sebek és betegségek kezelésére. Majd egyre inkább elterjedt a szépségápolásban is, hiszen olyan intenzív bőrstimuláló érhető el vele, ami más kozmetikai készülékekkel teljesen elképzelhetetlen.

Mi történik a bőrödben a lézer hatására?

Képzeld el, hogy a bőröd minden sejtje egy apró raktár. Energiát tárolnak, amit arra használnak, hogy új sejteket képezzenek, és leküzdjék a különböző sérüléseket, bőrproblémákat. Ám az energia termelése a bőr öregedésével egyre inkább lelassul. Emiatt a sejtek már nem tudnak megfelelő ütemben regenerálódni, és a bőr állapota láthatóan romlani kezd. Ezt a folyamatot képes a lézer rendkívül hatékonyan befolyásolni. Biostimuláló hatása a bőrsejteket felébreszti és működésre serkenti. Felgyorsul a regeneráció, beindul a kollagén termelődése és rugalmasabbá, feszesebbé válik a teljes bőrszövet.

A lézer tehát azt az öngyógyító hatást erősíti fel, amire a bőröd mindig is képes volt. Ezért a bőr öregedési folyamata mellett számos más problémára is megoldást jelent. Ha a sejtjeid aktívabban, gyorsabban működnek, akkor képesek maguktól regenerálni olyan tüneteket is, mint a gyulladások, akné, hegek, narancsbőr vagy terhességi csíkok.

Nagy teljesítményű lézer: a kozmetika jövője

A kozmetikai ipar sokáig olyan kezelésekre épült, amik külső, drasztikus beavatkozással kényszerítik a bőrt a megújulásra. Ezek rövid távon hatékonyak, ám olyan felszíni sérülésekkel járnak, amik hosszú távon valójában csak gyorsítják az öregedést és bőr megereszkedését.

A lézer ezzel szemben belülről, sejtszinten támogatja a bőr saját regenerációját, sérülés és fájdalom nélkül. Ezért lett ez a technológia a nyugati szemléletű szépségápolás alapja. Egyre több kozmetikai innováció épül a lézer egyedülálló hatására, mert nem csupán a látható tüneteket kezeli, hanem segít sokáig megőrizni az egészséges és szép bőrt.

Hogyan válassz lézeres kezelést?

Ahhoz, hogy a lézer jótékony hatása érvényesülni tudjon, nagyon pontosan meghatározott lézerfényre, teljesítményre és kezelési protokollra van szükség. Az ellenőrizetlen, silány minőségű lézeres készülékek nem csupán eredménytelen kezelésekhez vezetnek, de akár komoly sérüléseket is okozhatnak a bőrödben. Ezért kizárólag olyan kozmetikába menj, ahol szigorúan ellenőrzött, megbízható és igazoltan hatékony kezeléseket végeznek.

A PRECOSMETOLOGY PREMIUM SALON hitelesítést azért hoztuk létre, hogy garantálni tudjuk neked, hogy az adott kozmetikában eredeti Meso Laser készülékkel dolgoznak, és valóban azt az eredményt kapod a kezeléstől, amire vágytál.

Hitelesített kozmetikus partnereink listáját itt találod.