Kozmetikumokban káros illatanyagok? Na neee...

Ezért használunk kizárólag természetes komponensű illatanyagokat a kozmetikumaink előállításakor...

Tudtad, hogy több mint 60% annak amit a bőrünkre kenünk ( a legnagyobb szervünkre) az bejut a véráramba? Míg a szervezetednek több méreganyag depója van mint a vesék vagy a máj, addig a bőrünkön keresztül a nem kívánatos vegyianyagok akár 95 % is fel tud szívódni?!

A szintetikus illatanyagok az egyik legkritikusabb összetevője számos készítménynek. A receptúrák titkossága miatt, ráadásul a gyártók többsége csak annyit jelöl meg összetevőnként, hogy „fragnance”, de, hogy ez ténylegesen mit takar, azt homályt fedi. Az egyik leggyakrabban kimutatott allergén anyag! Számos tudományos kutatási anyag bizonyítja egészségre káros hatását.

Az szintetikus illatokat előszeretettel használják a kellemetlen illatú összetevők elkendőzésére, de manipulatív hatása is van.

Bár a mi orrunk jóval kevésbé érzékeny, mint például a kutyáké, ami körülbelül 200 millió receptorsejtet rejt, szemben az ember 5 milliójával, a szaglásunk még így is elsődleges szerepet játszik érzelmeink, benyomásaink kialakulásában. Nem is sejtenénk, hányszor megyünk öntudatlanul is az orrunk után, miközben azt hisszük, az eszünk irányít.

Az orrunk érzősejtjei közvetlen összeköttetésben vannak a limbikus rendszerrel, az agyunk legősibb részével. Ez irányítja az érzéseinket, viselkedésünket és a hosszú távú memóriánkat is.

Valaha nagy gyakorlati jelentősége volt az érzékeny szaglásnak – a túlélés múlhatott rajta –, mára viszont jórészt elfelejtettük, hogyan kell tudatosan használni ezt a szervünket és értelmezni a vele szerzett gazdag információkat a külvilágból. A különféle szagok és illatok azonban az agy számára ma sem értelmetlenek, és ösztönös reakciókat kiváltva, tudat alatt befolyásolják érzelmeinket és viselkedésünket is. Azt már a legtöbben tapasztalhattuk, hogy a szagok milyen erőteljesen hatnak a párválasztásunkra, hangulatunkra, éberségünkre, ám hogy ezen kívül még az élet hány területén befolyásolnak minket, talán nem is sejtjük.

A szintetikus illatok érzékenységi (allergiás) választ válthatnak ki, és megmérgezhetik az immunrendszert. A központi idegrendszer károsodásait kapcsolatba hozzák a szintetikus illatanyagok használatával. A szintetikus illatanyagok tartalmazhatnak nehezen azonosítható melléktermékeket, ami miatt hatásuk előre megjósolhatatlan.

A szintetikus illat tartósságáért sok esetben a ftalátok felelnek. A kisebb molekulatömegű ftalátok kozmetikumok, testápoló termékek (pl. bőrhidratáló krémek), adalékanyagai. A ftalátok szerves vegyületek, melyek nem képeznek erős kémiai kötéseket és lassú, de hosszú ideig tartó párolgással szabadulnak fel. Egyes ftalátok a hormonrendszerbe avatkozva korai pubertást okozhatnak, károsíthatják a férfiak szaporodási képességét és csökkenthetik a serdülő hímneműek tesztoszteronszintjét, ami alacsony spermaszámhoz vezet, ezért összefüggésbe hozhatók a férfiak termékenységi problémáival. A ftalátok át tudnak jutni a placentán, és a gyermeket már az anyaméhben is károsíthatják.

Az Age Attraction termékekben a fent említett okok miatt döntöttek úgy a fejlesztők hogy nem alkalmaznak szintetikus illatanyagokat!

Előállításuk során különös figyelmet fordítanak az orvosi tisztaságú összetevőkre, és az allergizáló hatás elkerülésére.

ANTI-AGEING FILOZÓFIÁNK EGYIK ALAP PILLÉRE AZ EGÉSZSÉGES SZERVEZET MEGŐRZÉSE, HISZ MI ÉRTELME LENNE EGY SZÉP FIATAL(OS) BŐRNEK, EGY EGÉSZSÉGTELEN TESTEN.

Professzionális kezelés során a hatóanyagok akár 5-8mm mélységre is bejuttathatóak. Amennyiben professzionális kezeléssel egy allergén anyagot juttatnánk ilyen mélységben a bőrünkbe, egészségkárosító, roncsoló hatása is lehet akár.

Parfum, Perfume, Fragrance - Mi micsoda?

Abban az esetben káros, ha nem tüntetik fel mögötte zárójelben vagy megcsillagozva a következő kifejezések egyikét: "essential oils" vagy "natural flavour" vagy "aus natürlichen Duftstoffen".

Ha a Parfum szó csak önmagában szerepel, akkor szintetikus (kőolajalapú) illatkomponensek tömkelegét tartalmazhatja, amelyek agykárosító hatásúak, alvászavarokat, fejfájást, migrént, szédülést, dekoncentrációt okozhatnak; gyermekeknél felelősek lehetnek a viselkedési zavarokért, a dislexia, a disgraphia és az autizmus kialakulásáért.

Limonene
A limonén (limonene) a terpének közé tartozó szerves vegyület, azaz nem szintetikum, hanem valódi növényi kivonat. Színtelen folyadék, szobahőmérsékleten, erős narancsillattal. A citrom és más citrusfélék nagy mennyiségben tartalmazzák. Amikor két ujjad között összenyomod a narancs héját, akkor ez a terpén spriccel ki belőle, ugyanis ez a 100%-os narancsolaj fő alkotórésze (90%).

Geranium Oil
Gerániumolaj, illatanyag, hatóanyag,  természetes növényi illóolaj.
 
Linalool, linalol
A linalool vagy linalol egy természetes terpén alkohol, amely a többek között a levendulaolajban is előfordul. Egyéb nevei β-linalool, linalil-alkohol, linaloil-oxid, p-linalool, allo-ocimenol és 2,6-dimetil-2,7-oktadién-6-ol. Funkció: illatanyag, fertőzésgátló, nyugtató, tisztítószerekben és kozmetikumokban alkalmazzák.