Alakformálás vagy fogyás?

Cellulit vagy cellulitisz? Tisztázzuk a fogalmakat...

Az alakformáló eljárások 3 fő esztétikai probléma esetén nyújtanak megoldást:

  • csökkentik a cellulit mennyiségét
  • feszesebbé teszik a megnyúlt bőrt
  • cm-ekben mérhető körfogat-csökkenést eredményeznek

Az alakformáló eljárások nem fogyókúrás módszerek! Ezek a kezelések közel ideális testsúly esetén a testkontúr javításában segítenek. Így, ha valakinek 5 kg-nál több súlyfeleslege van, akkor pusztán alakformáló eljárásoktól hiába remél látványos fogyást! Még a legjobb alakformáló eljárással is maximum 2 kg adható le. Aki tehát nagyobb súlyfelesleggel küzd, az csak életmódváltással - megfelelő diétás étrend és rendszeres testmozgás segítségével - tud megszabadulni a felesleges kilóktól.


Cellulit vagy cellulitisz?

Míg a cellulitisz kifejezés a laza kötőszövet fájdalmas gyulladását takarja, addig a cellulit a kötőszövet (a bőr alatti zsírszövet) ödémája, vizenyője, melynek oka a sejtekben felhalmozódott sok toxikus anyag. Fogyókúra általában azért nem megoldás, mert a sejtekben rekedt anyag fő tömege nem zsír, hanem víz (ennek ellenére vízhajtókra sem reagál).
A narancsbőr a felnőtt nők 90%-át érinti, szerencsére nagy részüket csak enyhébb formában, előfordulása nagyon ritka. 

  • Elsősorban a csípőtájon és combokon jelentkezik. 
  • Közepes súlyosságú esetben csak állva látszik, de fekve nem. 
  • Súlyosabb formájában állva és fekve egyaránt látszanak a behúzódások, ami narancshéjra vagy matrac felszínére emlékeztet. 

A hormonháztartás sajátossága miatt, inkább a nőkre jellemző, mivel a nőknél magasabb az ösztrogén szint, és ennek a hormonnak a hatására fokozódik a bőralja zsírszöveteiben a zsírsejtek lerakódása. A narancsbőr kialakulását továbbá a női szervezet kötőszöveti struktúrája teszi lehetővé. A női test elsősorban a combokon, fenéken, hason és a karokon képes nagyobb mennyiségű zsír raktározására, így a cellulit is elsősorban ezeken a helyeken jelenik meg.

A fogyókúra általában azért sem jelent megoldást, mert a sejtekben rekedt anyag fő tömege nem zsír, hanem víz (ennek ellenére a vízhajtókra sem reagál).  A hatékony kezelés kulcsa olyan készítmény, élénkítő hatású, rendkívül koncentrált tápláló formulájának köszönhetően gyorsan segít a cellulit látható jeleinek csökkentését és az alakformálást. A válogatott hatóanyagok kombinációja a bőrt rugalmasabbá teszi és erősíti annak szerkezetét, miközben pillanatok alatt felszívódik, nagyon intenzív és mégis gyengéd a bőrhöz. 

A narancsbőr kezelések sikerét elősegítő hatóanyagok:
Paulina Cupana mag kivonata - amazóniai gyógynövény, magas koffeinszintje miatt intenzív zsírbontó hatású, vérkeringést fokozó,
Carnitine - zsírégető, kötőszövet erősítő
Caffeine - anyagcsere fokozó, zsírégető
Dimethyl Isosorbide - könnyedén áthatol a bőrön, és magával cipeli a hatóanyagokat, fokozza azok mélyre jutását, oldja a zsírt
Arginin - lassítja az öregedési folyamatokat
Caprylic / Capric Triglyiceride (kókuszolaj származék) - fokozza az anyagcserét, segíti a különböző hatóanyagok felszívódását.    

Megjegyzés: a megfelelő hatóanyagok jelenléte egy termékben nem mindig elegendő. Ha a készítmény nem tartalmazza azokat megfelelően magas koncentrációban, úgy a pozitív és tartós eredmény elérése meglehetősen csekély.