Mitől mezoterápia a mezoterápia?

Mit várhatsz el egy tű nélküli mezoterápiás kezeléstől? Jogosan vársz el többet? Boncolgattuk a témát...

A képen látható fotó tulajdonjogával, a lézeres mezoterápia egyik legelkötelezettebb híve, a "Természetes hatású szemöldök tetoválás szálazással" könyve szerzője, Vörös Gyöngyi (Dermisz Professzionális kozmetika - Fonyód) rendelkezik.

A mezoterápiás kezelésektől sokkal többet várunk el, nem véletlenül. Ez egy innovációnak számító eljárás, a hosszú évek masszázs és tisztító kezelésekre épülő kozmetikai gyakorlata után. Egy olyan eljárás mely középutat jelent a kozmetikai alapkezelések és a plasztikai sebészet nyújtotta lehetőségek között.

A mezoterápia mindenképp többet nyújt, de csak akkor, ha ahhoz megfelelő eszközöket használnak a szakemberek, mert a legtöbb esetben - sajnos még mindig - a mezoterápiát olcsó lebutított készülékekkel végzik.


Mi a hatékony mezoterápiás kezelés eszköztára?

  • egy olyan készülék, amelyik képes garantáltan mélyre vinni a hatóanyagokat
  • egy olyan eljárás mely garantáltan elindítja a bőr irha rétegében a kollagén indukciót, és hosszú távon fenn is tartja azt. (A kollagén indukció ilyen fokú stimulációjára a mezoterápiás kezelések kapcsán csak a nagy teljesítményű lézerek és azon kívül, a fájdalmasabb kategóriába sorolható mély tűszúrások alkalmasak!)
  • egy olyan termékskála, melynél a minőség és a sterilitás alap kritérium. E mellett vegyszermentes kell hogy legyen, és az egyébként is erőteljes összetevőket, a lehető legmagasabb koncentrációban kell hogy tartalmazza!

Ha mindhárom eszköz rendelkezésre áll csak akkor lehetünk biztosak benne, hogy a mezoterápiás kezelés nagy valószínűséggel nem csak pár napig lesz látványos, hanem hosszú távon is. A bőr öregedési folyamatnak gyorsasága szempontjából se mindegy, hogy ez a három feltétel megvan-e, hiszen egy igazán hatékony mezoterápiás kezelés garantáltan lassítja az öregedési folyamatokat, és pár év távlatából, olyan érzést kellene keltsen mintha egy kicsit megállt volna az idő.


Mit kell érezni és látni egy hatékony mezoterápiás kezelés kapcsán?

  • a kezelést követően – már első alkalommal is - elég intenzíven érződik, hogy a bőr zsibog, a hatóanyagok dolgoznak
  • a kezelést követően pár órával vagy egy-két nappal az eredmény fokozódik, az arc kezd kisimulni, a ráncok kezdenek halványabban látszani, és akár még most is erősen „töltött”-nek érezhetjük a bőrünket
  • a kezelés után a tekintet nyitottabb az arc kontúr élesebbé válik, a bőr teljes megjelenése fiatalosabb, üdébb kinézetet kap (lásd fenn, a képen)
  • a bőr tömörödik, így tapintásra is érezhető a változás 

Miért fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen a jó mezoterápiás kezelés?

Mert a mezoterápia  igen elterjedt mostanra és sajnos nagyon sok benne a hamis állítás, mely kedvező az olcsó és felszínes hatással rendelkező mezoterápiás készülékek és anyagok elterjedésének. A hiteles forrásból származó gépeknek és anyagoknak azonban olyan eredményes hatást lehet tulajdonítani, mely mindenképp az Anti-Ageing legmeghatározóbb kezeléseivé teszi a mezoterápiás kezeléseket.