Otthoni peelingezés? Miért veszélyes üzem?

A peelingezés az egyik leggyakrabban elvégzett otthoni kozmetikai kezelés. Mielőtt azonban neki látsz íme néhány alapvető tudnivaló:

 

A peelingezés az egyik leggyakrabban elvégzett otthoni kozmetikai kezelés. Mielőtt azonban neki látsz íme néhány alapvető tudnivaló:

  • csak minőségi peelinget használj, az olcsó készítmények gyakran nem csak a kívánt hatást nem érik el, hanem a bőr szerkezetét is roncsolják
  • a mechanikai peelingek kevésbé hatékonyak, mint a kémiai (Ne ijedj meg! Kémiai peeling kapcsán nem feltétlenül vegyszeres kezelésről van szó, ugyanis természetes alapanyagú kémiai peelingek is léteznek már. )
  • a gyakori kezeléstől a felhám hajlamos megvastagodni, így a peeling kezelés vissza is üthet, ami gyulladások, aknék kialakulását is magával hozhatja
  • a helytelen kezelés eredményeképpen ekcéma, pikkelysömör kialakulása vagy gombák elszaporodása is előfordulhat a bőrödön
  • a peelingezés után a bőrödet kíméld a tűző napfénytől
  • mindig ügyelj a megfelelő higiéniára!

Ha olyan alapanyagot szeretnél használni, ami biztonságos és hatékony, ráadásul nem csak a bőrmegújítást segíti elő, hanem a hosszú távú anti-aging hatását is szeretnéd kamatoztatni, akkor próbáld ki a természetes összetevőkből álló, egyedi kémiai peelinget, a Beta Hydroxy-t. Ez a peeling tartósító szereket nem, viszont Arginint tartalmaz. Ennek a különleges összetevőnek köszönhetően, a Beta Hydroxy nem csak egy egyszerű hatékony bőrmegújító, hanem komoly szerepet kap a bőr fiatalon feszesen tartásában is. Ez egy természetes aminosav, amelynek az öregedési folyamatok lassításában van vezető szerepe. A BH növeli a bőrsejtek megújulását, javítja a bőr szerkezetét, ezáltal csökkenti a ráncokat és megakadályozza a nedvesség elpárolgását.

Ez a kémiai peeling segít megőrizni a bőröd védekezőképességét, gyulladás-gátló és folthalványító hatású. Sőt! Napvédelemmel is ellátja a bőröd, így nem kell feltétlenül szalmakalap alá bújnod a kezelés utáni hetekben.

Elkerülheted vele az irritált bőrt, ugyanakkor mélyen regenerál. A mechanikus peelingeknél sokkal kényelmesebb a használata, mert az otthoni használatra kifejlesztett termék nem okoz hámlást, még kúraszerű alkalmazás esetén sem. Nem kell csak azért szabadságra menned, bujkálni a világ elől, hogy megújítsd a bőröd!

A BH peeling nyáron is alkalmazható, remekül előkészíti a bőrödet a mezoterápiás, derma rolleres és egyéb kozmetikai kezelések előtt is. De ha otthon szívesen dolgozol be bőrödbe szuperkoncentrátumokat, akkor ott is nagy segítséget jelent a hatóanyagok mélyebb és intenzívebb felszívódása kapcsán.

Hogyan peelingezz otthon?

1.Tisztítsd meg a bőrt alaposan vizes bázisú hatóanyagok felszívódását segítő tisztítóhabbal (Pure Face), majd töröld szárazra.

2.Kenj fel egy ecsettel, vagy az ujjaddal 2-3 pumpányi mennyiséget a BH Peelingből.

3.Hatóidő: A BH peelingeket kétféle kép alkalmazhatod:

a.Hatóanyag bevitelre alkalmas készülékkel 2-3 percig dolgozd be a bőrödbe, vagy

b. Hagyd állni a bőrön 4 – 6 percig  
(Megjegyzés: A gépi bedolgozással intenzívebb hatást érhetsz el de épp ezért nyáron ezt a módszert ne alkalmazd! )

4.Töröld át a bőrt alaposan nedves vattakoronggal, vagy nedves törlőkendővel, többször is, majd szárítsd fel a nedvességet egy száraz kozmetikai kendővel.

5.Kezd el a kiválasztott koncentrátum bejuttatását a bőrbe a megszokott módon (kézi masszázzsal vagy kozmetikai készülékkel).

Biztonságos peelingezéssel a bőröd rugalmasságát, feszességét sokáig megőrizheted. Erre azonban csak minőségi alapanyagokkal és megfelelő higiéniai körülmények között vállalkozz otthon!