PCOS – Inzulinrezisztencia – vedd fel a harcotatám

Természetesen nem vagyunk orvosok, így a hormonális problémáid megoldására keress fel egy jó endokrinológust, de...

... az ebből adódó esztétikai problémáidra azonban van egy két megoldási javaslatunk.

A policisztás ovárium szindróma elnevezése mára elavult. Magyarra lefordítva ez a kifejezés annyit tesz, hogy a petefészekben sok pici, egyenként 8-10 mm átmérőjű ciszta található, és ehhez egyéb tünetek társulnak.

Régebben úgy gondolták, hogy minden PCOS esetben jelen van ez az elváltozás. Ma már tudjuk, hogy a petefészek elváltozása nem feltétele a diagnosztizálásnak, mert a PCOS nem a petefészek betegsége! Valójában ez az inzulinrezisztens állapot következménye: a szervezetben keringő inzulin nevű hormon, amelyből túl sok van jelen (hiperinzulinaemia), több lépcsőben felborítja a nőihormon-háztartást. Ezáltal a női ciklus rendszertelenné válhat, olykor a peteérés elmaradozhat; másfelől megemelkedhet a férfihormonok szintje, kellemetlen külsődleges tüneteket produkálva ezzel. Mindenkinél más és más tünet lesz hangsúlyos.

Amikor PCOS-szel diagnosztizálnak, az nagyon frusztráló érzés. Abban sem vagy biztos, mit is jelent ez a négybetűs szó pontosan, és hiába kutatsz utána, ellentmondásos információkba botlasz bele. Aggódni kezdesz a babaprojekt miatt és a legszívesebben sikítoznál a világba, amiért ezt a szőrnövesztős, hajritkítós, bőrelcsúfítós, hormon- és ciklus összekutyulós nehézséget sodorta az utadba az élet!

Bízol az emberekben, és közülük sokakat szeretsz, de tény, hogy ők ilyenkor nem érzik kellőképpen, hogy mit is kellene mondani neked (vagy mit nem).


1. „Mindenhol haj van.”
Hidd el, tisztában vagyok vele. Minden áldott napon hullik, és minden áldott helyre. Nem vicces úgy élni, mintha egy óriási sétáló szőrmelabda lennél… vagy egy vedlő macska.

2. „Az ott szőr az álladon?”
Igen, szőr. A hormonháztartásomban túlteng a férfihormon, és ez alkalmanként megajándékoz egy kis plusz szőrrel, ott is, ahol nagyon nem kéne. A szőrtelenítő krém nem sokat ér, kezelésre eljárni pedig igényel némi lelkierőt.

3. „ Második tini korodat éled?”
A hormonháztartás felburulása miatt, a bőr gyulladt, zsíros, pattanásos.

4. „IR = PCOS”Nem!!! Minden második ember inzulinrezisztens, mert hordozzák magukban az erre való hajlamot. Így minden második nő is az. (Tehát az IR nemtől független és velünk született adottság.) Viszont csak minden tizedik nő PCOS-es.

5. A doki szerint alig térnek el a hormonértékek nem lehet PCOS.”A dokinak lehet, hogy frissítenie kellene a tudását. A PCOS-es laborokra az a jellemző, hogy az eltérések valójában minimálisak, sőt. Jó példa erre a tesztoszteronszint: férfihormon-túlsúlyt a szervezet még úgyis produkálhat, hogy ez az érték a referenciahatáron belül marad.
A témában járatos szakember tudja, hogy egyrészt értő szemmel kell olvasni a számokban és összefüggésekben, másrészt elengedhetetlenül fontos a KLINIKAI tünetek számbavétele. A kettőt csak együtt szabad értékelni.

hajhullás ellen mindenképpen érdemes egy Hair Booster kúrát bevetned. Egy hatóanyag kincsesbányát rejt ez a kis üveg. A főszereplő Pueraria Mirifica Root Extract:  a rendelkezésre álló ismeretek szerint, az egyik legmagasabb fitoösztrogén tartalmú növény a földön. Egyedülálló, mert ez az egyetlen, ami fitoösztrogént és miroestrolt is tartalmaz. A miroestrolt felépítése és működési megegyezik az ösztriollal, biztonságosan támogatja az emberi ösztrogén működését.

Gyulladt bőrödre hatékony megoldást jelenthet az Acne Control Fluid
Több csatornán egyszerre fejti ki hatását. Fő hatóanyaga az erőteljes hatású Backuchiol, mely kitűnő gyulladáscsökkentő. Gyorsan felszívódik, nem szárít. Az Acne Control Fluid készítmény segít a bőrnek helyreállítani belső egyensúlyát, mélyen tisztíja a bőrt, egyensúlyba hozza és segíti a kezelést követő ápolókészítmények jobb felszívódását.

ÖSSZETEVŐK:

Backuchiol: Egy olajban oldódó hatóanyag, és így - a fluid állagnak köszönhetően - a termék csak egy nagyon könnyed olajtartalmat kapott, mely olajtartalom nem hagy zsírfényt, maximálisan felszívódik.  A Bakuchiol komplex fő hatás mechanizmusa, hogy visszaállítja a bőr egészséges faggyútermelését, ill. a bőr egyensúlyát. Emellett a Bakukchiol erősíti a többi összetevő hatását mely jelen esetben különösen a szalicilsav számára válik hasznossá.

2%-os szalicilsav: gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású, bőrmegújító.

Kén (5%): olyan formában tartalmazza a termék, hogy az irritáció nélkül fejti ki akné ellenes tulajdonságát.

Ha pedig megfontolod, hogy kihez mész kezelésre akkor javasoljuk a hitelesített kozmetikusainkat, akik problémáidat hatékonyan tudják kezelni az Age Attraction magas koncentrációjú káros anyagoktól mentes termékeivel, és ráadásul az egyik leghatékonyabb géppel (Meso Laser) végzik a MILSYS ® védjegyoltalom alatt álló lézeres kezeléseket melyek rövid és hosszútávon is rendkívül eredményesek.

Hogyan válassz lézeres kezelést?
Ahhoz, hogy a lézer jótékony hatása érvényesülni tudjon, nagyon pontosan meghatározott lézerfényre, teljesítményre és kezelési protokollra van szükség. Az ellenőrizetlen, silány minőségű lézeres készülékek nem csupán eredménytelen kezelésekhez vezetnek, de akár komoly sérüléseket is okozhatnak a bőrödben. Ezért kizárólag olyan kozmetikába menj, ahol szigorúan ellenőrzött, megbízható és igazoltan hatékony kezeléseket végeznek, eredeti Meso Laser készülékkel dolgoznak, így valóban azt az eredményt kapod a kezeléstől, amire vágytál.

 

Kormanik Andrea
Age Attraction - szakmai vezető
beauty-med prekozmetológia, Dunaraharaszti, szépség és masszázsterapeuta