XXI. század mumusa a korai öregedés

Ha visszaforgathatnánk az idő kerekét ...

Az idő előtti öregedés egy olyan téma, ami nyíltan vagy titkon, de a legtöbbünket foglalkoztat. Ezalatt nem csak a kinézetre gondolunk (általános megjelenés, de a bőrünk állapota egyaránt) hanem az egészségügyi állapotunkra is. Az elmúlt években a gyógyszeripar ugrásszerűen fejlődött, elősegítve a az öregedés lassítását, de ezek leginkább a külső jelekre hatnak, a szerveztünk belső öregedésére , ezzel Tény a gyógyszerek az elmúlt évszádban, olyan jelentős mértékben fejlődtek, hogy lehetővé tették az öregedés lelassítását, sőt néha visszafordítani is képesek. Azonban ezek csak a külső öregedés jeleli, a testünk belső öregedése ellen ezek nem használnak.  

Mi is áll, mindezek mögött
 
1. Stressz
A mindennapok része sajnos, de a túl sok stressz valóban megbosszulja magát a mentális, az érzelmi és a fizikai egészségeden is. Így lehet, hogy nagyon nehéz, de ne hagyd hogy zavarja az életedet a stressz. Te az az embertípus vagy, aki túl sokat parázik? Állandóan stresszeled magad minden egyes dolog miatt, még akkor is, ha azok határozottan nem fontosak? Ha ez így van, akkor annak a kockázata, hogy nehezen veszed az „egyszer fent egyszer lent” dolgokat minden bizonnyal felgyorsítja majd az öregedést.  Az ok, amiért öregít a stressz igazából nagyon egyszerű: az életkor növekedésével, a noradrenalin és a kortizol kiválasztódása. Ez a két „negatív” hormon befolyással van az immunrendszerre és növelik a vérnyomást, és növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

2. Rendszertelen bőrápolás
A következő, ami befolyásolja ezt a megfelelő bőrápolás hiánya. A közhiedelemmel ellentétben ez nem csak annyit jelent, hogy amikor eszünkbe jut, akkor gyorsan bekrémezzük az arcbőrünket, hanem magában foglal egy komplett bőrápolási rutint, a letisztítástól a megfelelő arc-, és szemkörnyék ápolásig. De ezen túlmenően, a bőrünk megfelelő hidratáltságához hozzátartozik a kellő folyadékbevitel, az időjárás szélsőségei ellen való védekezés is! A bőrtípusodnak megfelelően kiválasztott arckrém (A jól megválasztott hidratáló, ami passzol a bőrtípusodhoz évekkel képes megfiatalítani az arcodat és az eredmény már néhány hét után látszódhat, a hosszú távú Anti-Aging alapja: minőségi és intenzív mélyhidratálás (http://www.age-attraction.hu/webshop/melyhidratalas-apolas)

3. Fényvédelem hiánya
Egy másik gyakori hiba, amire sokan hajlamosak az, hogy nem védekeznek veszélyes UVB sugaraktól. 

4. Rossz étkezési szokások
Friss zöldségekben és gyümölcsökben szegény étrend. Az antioxidánsok nélkülözhetetlenek az oxidatív stressz okozta szabad gyökök semlegesítésében. A szabad gyökök a felszíni bőrsejteket célozzák meg és károsítják azokat. Ez ráncosodáshoz vezet, és emellett növeli a kockázatot több rákbetegségre is. Jó hír hogy az öregesét csökkentheted azzal, ha növeled a napi zöldség és gyümölcs beviteledet.

5. Kevés mozgás
Bár a mozgásszegény életmód veszélyeire már sok ezer publikáció hívta fel a figyelmet, a statisztikai eredmények sajnos nem mutatnak számottevő javulást. Nem csak az elhízás az oka (aminek hatásai és hátrányai már szintén nagyon jól ismertek) de növeli még a kockázatot a szív és érrendszeri és vese betegségekre is. Mindössze annyit kéne tenni, azért hogy fiatal, egészséges, és friss maradhass, hogy naponta tartasz egy 30 perces kardió edzést (akár sétát). Ez késleletei az öregedést és tanulmányok is kimutatták, hogy a rendszeres testmozgás akár 10 évvel megnövelheti a várható élettartamot.

6. Kialvatlanság
Rohanó életünkben lassan aludni sincs időnk. Az egyik legismertebb tévhit az alváshiányról, hogy csak a szemed alatti sötét karikákban jelentkezik. Bár igaz hogy az alváshiánytól fáradtnak fogsz kinézni, de az igazi veszélyei az alvásmegvonásnak messze túlmutatnak az esztétikai hibákon. Egy átlagos egészséges felnőttnek 7 órát kell aludnia egy éjszaka, hogy szellemileg éber maradjon a következő napon. Ha nem alszol eleget egész nap fáradt és lassú leszel, és arra is hajlamos lehetsz, hogy ilyenkor többet egyél, mint általában szoktál, illetve tartós kialvatlanság esetén a szervezet a tartalékait kezdi el fölemészteni.

7. A rendszeres szerelmi együttlét hiánya
A partnerrel a szerelmi együttlét remek antidepresszáns, ami növeli a jókedvet. Számos tanulmány kimutatta, hogy azok, akiknek normális kiegyensúlyozott szexuális életük van nem csak boldogabbak, de egészségesebbek is. Az együttlét kiváltja az endorfinok és más vegyi anyagok termelődést a szervezetben, amelyek hozzá járulnak az immunrendszer erősödéséhez, csökkenti a stresszt és bizonyos típusú rák kialakulásának a kockázatát.

8. Dohányzás
A dohányzás túl azon nagyon egészségtelen szokás, bizonyítottan felgyorsítja az öregedést. A hosszú távú dohányzás miatt a fogak elszíneződhetnek, és keringésre gyakorolt negatív hatás miatt az arcbőr elszürkül, tisztátalan lehet és megjelennek az apróbb ráncok is.

Forrás: http://www.thinkinghumanity.com