Bőrápolás nyaktól lefelé

A kendőzetlen igazság, miért nem csak az arcod a fontos?

Nyak és dekoltázs ápolás

A bőr öregedésének elsődleges jelei azon a területen jelentkeznek, ahol a legvékonyabb a bőr. Ez a szem környéke, majd ezt követi a nyak, a dekoltázs vékony bőre, amely leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak. A szél, az erős napsugárzás kiszárítja a bőrt, megjelennek az apró ráncocskák.
A jó idő mindenkit előcsalogat. Előkerülnek a nyitottabb ruhák, lassan beköszönt a bikini szezon is. Hirtelen szembesülünk a korábban elfedett testrészünkkel. Sokszor megfeledkezünk testünk egyik legkényesebb, mindig szem előtt lévő területéről. A mélyen kivágott ruha, szép ékszer viselése önkéntelenül vonzza a tekinteteket a nyak és dekoltázs bőrére.
Ennek a területnek az ápolását megelőző jelleggel már huszonéves korban érdemes lenne elkezdeni!

Mi az ami befolyásolja ennek a területnek az állapotát?

Kor – ahogy öregszünk, úgy csökken a szervezetben az ösztrogén termelődés, ez hatással van a bőr lipid tartalmának csökkenésére (ezen a területen egyébként is kisebb a faggyúmirigyek száma és aktivitása), ami maga után vonja a csökkenő nedvességmegtartást is– bőr így szárazabbá, rácosabbá válhat. Ezzel egyidőben csökken a csökken a kollagén termelés is. Ezek hatására a bőr megereszkedik, lazább lesz az arckontúr, megjelenik a toka és a megereszkedett mell következtében ráncok a dekoltázson. A 40 év feletti vendégek esetében feltétlenül szükséges az arckezelések kiegészítésére beleiktatni a nyak- és dekoltázs kezeléseket is.


Genetika – kortól függetlenül, akár fiatal lányoknál is lehet látni, hogy a lazább kötőszövet következtében a nyaki részen vízszintes ráncok alakulnak ki, valamint a teltebb melleken vagy a mellek közötti háromszögben striák jelennek meg. Ezért nagyon fontos korán felismerni és megfelelően kezelni ezt a problémát. Itt elsősorban a helyes otthoni bőrápoláson van a hangsúly, hiszen a striák kialakulását lehet késleltetni, de a kialakultakat hagyományos kozmetikai módszerekkel nem lehet megszüntetni, csak a tüneteket enyhíthetjük.


Fogyókúrák vagy a jojóeffektus okozhatja, hogy – amint elkezdünk fogyni, sajnos először az arcunkon, dekoltázsunkon és melleinken jelennek meg az erősebb ráncok.


Túlzott napozás vagy szoláriumozás – az UV sugarak káros hatásainak következtében roncsolódnak a kollagén és elasztin rostok, csökken a képződésük, felborul a bőr hidro-lipid egyensúlya, megjelennek a pigment foltok. Nagyon fontos, hogy akinek rosaceas a bőre, vagy hajlamos az irritációkra, értágulatokra, ez a jelenség ugyanígy jelentkezhet a dekoltázson is. Tévhit, hogy a napozással, barnulással el lehet tüntetni a kitágult erek látványát vagy a kipirosodást – a napozás még jobban hozza ki ezt a problémát.

Az évek múltával a nyak és a dekoltázs bőre különös figyelmet igényel, ez a koncentrátum intenzíven táplálja, fiatalítja, energiát adnak bőrének.

Összetevői révén igen nagy hatékonysággal küzdenek az öregedés látható jelei ellen

Dekoltázs LIFTING KONCENTRÁTUM egy gyorsan felszívódó készítmény – amely finomítja az apróbb ráncokat, feszesíti a bőrt sima bőrképet eredményez.

Dekoltázs LIFTING KONCENTRÁTUM két multi- aktív hatóanyag komplexnek egyesíti a hatását, melynek klinikailag is igazolt bőrfeszesítő hatása van. Az aktív összetevők képesek a bőr mélyebb rétegeibe is bejutni, és a sejtanyagcserére hatást gyakorolni, így biztosítva egy finom és sima bőrkép kialakulását.
Dekoltázs LIFTING KONCENTRÁTUM használata javasolt, az első tünetek megjelenésekor, amikor bőrünk veszít feszességéből a nyak és dekoltázs területén. DEKOLTÁZS LIFTING KONCENTRÁTUM speciális összetevői helyreállítják, megújítják a bőrt, így sima és rugalmas lesz.

Trimethylcyclohexyl Butylcarbamate  
 Activ hatóanyag komplex (SymFit) feszesebb és simább bőr érdekében
Caffeine                 
Caffeine 2% anyagcsere fokozó, zsírégető
Paullina Cupuna Seed Extract        
Amazóniai gyógynövény, magas koffeinszintje miatt intenzív zsírbontó hatású, vérkeringést fokozó,
Carnitine                
Kötőszövet erősítő
Cysteic Acid                
Javítja a bőr textúráját
Pantetheine Sulfonate            
Javítja a bőr kontúrt
Arginine              
 Antioxidáns, lassítja az öregedési folyamatokat.


Mindennapos használata révén feledteti a kor változásait.