Botox és hialuronsavas feltöltés

Örök téma, melyet nem lehet eléggé hangsúlyozni: a botox nem tölti fel bőrünket, a hialuronsav nem méreg! 

 

Tegyük tisztába ezt a kérdést. Dr. Szabó Szilárd arcesztétikai szakértőnktől, válaszokat kértünk.

Hallottál már a botox és a hialuronsavas beavatkozásról is, de nem tudod mi a különbség a kettő között? Most itt a lehetőség, hogy minden kérdésedre választ kapj!

A botox és a hialuronsavas kezelések világszerte a legelterjedtebb és leggyakoribb esztétikai eljárások. Ezek hatékonyan tüntetik el a ráncokat, de teljesen más módon veszik fel a harcot az öregedés jeleivel.

Blokkolás mesterfokon

A botox lényegében egy baktérium toxinjának az oldata. Ez bár elsőre ijesztőnek tűnhet, de aggodalomra semmi ok – hasonló eljárással készülnek a védőoltások is. Az orvostudomány számos betegség esetében alkalmazza, kezdetben főleg az izom túlműködéssel járó problémák ellen használták. Idővel azonban felfedezték, hogy a ráncok ellen is hatásos.

A mimikai izmok a bőrben tapadnak. Ha ezeknek gyakori vagy állandó a mozgásuk, akkor idővel a ráncok bevésődnek a bőrbe, és könyörtelenül hirdetik az idő múlását. A botox hatására azonban ez a mimikai túlmozgás megszűnik, és a bőr tartósan kisimul. Ennek hatására van lehetőség a regenerálódásra, és az idő szabdalta „árkok” kisimulására.

A botoxot híg oldat formájában, könnyen szabályozható mennyiségben juttatják a bőr alá, ami természetesen nem jelent veszélyt a szervezet számára.

A hialuronsavas feltöltés

A hialuronsav az emberi szervezet alkotórésze, a szövetek rugalmasságáért felelős anyag. Az életkor előrehaladtával azonban csökken a termelődése, így a bőr szárazzá és rugalmatlanná válik. Az esztétikai beavatkozás pontosan ezt a folyamatot előzi meg!

Az injekciós töltőanyag szintetikus, nem állati eredetű, ezért nem okozhat allergiás reakciót. A bőrbe juttatva javítja annak minőségét, és pótolja a megfogyatkozott térfogatot.

A hialuronsavas feltöltés használható az arc területén kialakult térfogathiány pótlására. 

Összefoglalva:

Tehát a botox blokkolja az izomműködést, a hialuronsav pedig pótolja a térfogathiányt. 

A kérdés már csak az, hogy te melyiket választod?

 

Dr. Szabó Szilárd
sebész, plasztikai sebész főorvos
arcesztétikai specialista

www.dr-szabo.hu
az Age Attraction arcesztétikai szakértője