Gigászi kérdés, mely már jó ideje válaszra várt: Nappali hidratálás vagy éjszakai krém?

Gigászi kérdés, mert a tapasztalataink szerint sokszor felmerül ez a kérdés a vendégekben, és ahány hölgyet csak megkérdezünk, mindenkinek van egy jól bejáratott kis rituáléja.

… ami nem feltétlenül egészséges a bőrének... Lássuk csak miért is!

 

A napi rutin általában úgy fest bőrápolás tekintetében, hogy reggelente egy laza kis vizes öblítést követően felkenünk magunkra egy tetszés szerinti nappali hidratáló krémet. Térülünk, fordulunk: majd következik a nappali smink. Este egy gyors smink lemosás, egy vizes öblítés, esetleg tonizálás, majd jöhet a jó zsíros éjszakai hidratáló krém.  (telis tele kőolaj származékokkal, vazelinnel.. és még ki tudja mivel.)

Mi lehet a helyes megoldás?

Az egész napos ápoláshoz a reggeli hidratálás többnyire elegendő. Azonban az esti ápolásra nagyobb hangsúlyt kell fektetned, hiszen éjszaka tud regenerálódni a bőröd. Ezért fontos, hogy ehhez megfelelően előkészítsd az arcbőrt.

Egy alapos tisztítást, sminklemosást követően érdemes egy vegyszermentes szérummal, vagy szuperkoncentrátummal ápolnod a bőrödet. Fontos! Egy nívós kozmetikum nem tartalmaz káros anyagokat, válassz körültekintően, a bőröd hálás lesz érte.

Hetente 1 alkalommal érdemes a tisztítást egy kémiai peelingezéssel is megtámogatni (ajánlom hozzá a Béta-Hydroxy-s mélypeelinget).

A szérumos kezelést követően nyugodtan használhatod a nappali hidratáló krémedet befejezésképpen. A nappali krémek kevésbé zsírosak, így nem tömítik el a pórusaidat, engedik lélegezni és regenerálódni az arcbőrödet.

Ha a bőröd száraznak, fakónak tűnik: próbáld ki az éjszakai krémek helyett a bio olajakat. Ezek az olajok értékes, zsírban oldódó vitaminokkal látják el a bőrödet. Ilyen célra speciálisan gyártanak olajakat, erről is érdemes tájékozódnod vásárlás előtt. Ilyenek pl. az Age Attraction által is előállított Bio Olaj koncentrátumok. 

A bőr hidratálása minden napszakban fontos, azonban nem szabad elfelejtened, hogy napközben inkább a hidratáció a cél, éjszaka pedig a regeneráció, és a rossz éjszakai ápolás sokszor több kárt okoz mint hasznot (pl. a leggyakoridd: túlzott mitesszer képződés, mert az éjszakai krém amit használsz nem minőségi összetevőkön alapul, hanem kőoljaszármazékokon, meg olyan zsiradékon, mely jól elzárja a bőröd és a pórusaid.)

Mindig kérdd ki a kozmetikusod véleményét, hiszen ő meg tudja állapítani a bőröd típusát, és a szükséges ápolást.  A TV reklámok által hirdetett termékek hatásairól általában a drogériák árufeltöltői nem tudnak segíteni neked, egyedül pedig nem biztos, hogy sikerül egészséges, jó minőségű kozmetikumot választanod. Egy rossz döntés pedig erősen fokozhatja bőröd öregedési folyamatait, sőt akár maradandó károkat is okozhat (pl. pigmentációs zavarok)!